CT2U - bringing CT-knowledge to you!

Als je als MBB'er scholing op CT-gebied of stralingsveiligheid zoekt ben je op de juiste plek beland.     CT2U is een CRKBO geregistreerde instelling.

 

13-2-2021 Data Verdiepingsdagen najaar 2021 bekend

Vanaf nu kun je je weer inschrijven voor de Verdiepinsgdagen, deze vinden plaats op de woensdagen van november 2021. Praktisch, interactief, geaccrediteerd en uiteraard met een goeie lunch. Kosten €210 p.p.

31-12-2020 Inschrijving PHBO CT is weer geopend !

In september 2021 gaan we weer van start met de post-HBO CT, zeker op 1 lokatie (Doorn) en bij voldoende animo (ligt in de lijn der verwachting) ook weer in Assen. Inschrijf-formulier en info op de Post-HBO pagina. Het aantal inschrijvingen is daar vanaf nu ook te volgen.

20-10-2020 Alle 4 Verdiepingsdagen gaan door

Voor alle verdiepingsdagen zijn voldoende inschrijvingen om door te laten gaan. Ook de congreslocatie kan een corona-proof cursusdag faciliteren, mocht het beleid wijzigen dan houden we deelnemers op de hoogte.

3-9-2020 Diploma-uitreiking PHBO CT Doorn

Op 3 september was de diploma-uitreiking in Doorn, weer 20 post-HBO CT'ers er bij. Allemaal van harte gefeliciteerd!


1-9-2020 Diploma-uitreiking PHBO CT Assen

Op 1 september zijn de diploma's uitgereikt aan alle deelnemers PHBO CT Assen 2019-2020. Alles uiteraard Corona-proof.

Iedereen heel hartelijk gefeliciteerd!


27-8-2020: Verdiepingsdag Trauma zit vol, voor de andere 3 is de inschrijving open.

Dit najaar zijn er weer 4 Verdiepingsdagen, waarvan er 1 al vol zit, voor de overige 3 kun je je  nog inschrijven. Uiteraard alles netjes volgens RIVM-richtlijnen (1.5meter, afmelden bij klachten), ook het zalencentrum gaat hier natuurlijk correct mee om. Eén hele dag, met lunch, boekje, certificaat en dat alles voor  €210,-


3-6-2020: Voldoende inschrijvingen Assen, gaat zeker door.

Er zijn voldoende inschrijvingen om ook dit jaar weer in Assen van start te gaan.

28-5-2020: post-HBO Doorn zit VOL, in Assen is nog voldoende plaats

Vandaag hebben we ons 20e aanmeldformulier voor locatie Doorn binnen, daarmee zit die klas vol, daarvoor inschrijven kan helaas niet meer. In Assen zijn nog voldoende plaatsen.

4-5-2020: post-HBO gaat gewoon van start aanstaande september

Mochten daar twijfels over zijn: er is géén reden om aan te nemen dat we vanaf komende september niet met de post-HBO CT van start zouden kunnen. Mochten omstandigheden en/of overheidsmaatregelen wijzigen dan passen we ons beleid daar op aan, maar zowel onze 2 les-locaties als wij zijn altijd zeer oplossingsgericht en we  hebben zin om weer te beginnen! Locatie Doorn begint aardig vol te lopen, in Assen is nog voldoende plaats.

16-4-2020: data Verdiepingsdagen nov/dec 2020 bekend

Door de coronacrisis kon afgelopen maart  slecht 1 Verdiepingsdag doorgaan. We hebben inmiddels 4 nieuwe data in het najaar geprikt. Voor Verdiepingsdag Trauma zijn inmiddels al 6 aanmeldingen, dus die gaat zeker door, voor de andere 3 dagen geldt hetzelfde: vanaf 6 inschrijvingen zeker doorgang.

10-3-2020: Verdiepingsdagen maart/april 2020 helaas geannuleerd!

Helaas zullen de verdiepingsdagen van maart/april gecanceld moeten worden. in verband met het Corona-virus. Alle geannuleerde dagen zullen opnieuw in het najaar ingepland worden. Nieuwe data volgen zeer binnenkort, we houden je op de hoogte.

20-2-2020: Alle 4 de verdiepingsdagen maart/april 2020 gaan door 

Voor alle 4 de Verdiepingsdagen zijn al genoeg inschrijvingen om door te gaan, dus nu inschrijven betekent zeker meedoen! Maximaal 20 deelnemers per dag.

Deze keer op een andere centrale locatie: Hotel Amersfoort A1 .

19-2-2020: post-HBO CT 2020-2021 Doorn gaat zeker van start

Er kan weer ingeschreven worden voor de post-HBO CT. Voor lokatie Doorn hebben we de eerste 6 inschrijvingen al weer binnen, dus die gaat zeker van start. Voor Assen begint het ook al te lopen, dus het ligt in de lijn der verwachting dat we ook dit jaar weer op 2 lokaties van start gaan. Dat is pas officieel als dat op deze pagina vermeld staat.

19-1-2020: Inschrijven post-HBO CT 2020-2021 van start

Vanaf heden kan er weer ingeschreven worden voor de post-HBO CT die in september 2020 van start gaat. We verwachten dat we net als vorige jaren met 2 groepen van start kunnen, als dat zo is, dan is dat weer in Doorn en Assen, we houden je via de site op de hoogte.

21-12-2019: Nieuwe data verdiepingsdagen voorjaar 2020 bekend

Wegens groot succes  van de afgelopen interactieve Verdiepingsdagen (alle 4  gingen door, hoge evaluaties),  gaan we er in het voorjaar weer 4 doen. Deze keer ook weer de  2 nieuwe onderwerpen: Stralingshygiëne (heel praktisch, niet droog, gewoon leuk) en Trauma (interactief, afwegingen, geschikt voor zowel kleinere als grotere ziekenhuizen, of je nou alleen kleinere trauma-opvang doet of in een traumacentrum werkt, hoofd-hals, thorax-abdomen, maar ook de steeds grotere rol van CT bij kleinere extremiteitenletsels).

Deze keer op een andere centrale locatie: Hotel Amersfoort A1 .

19-12-2019: Alle deelnemers Post-HBO CT Martini hebben hun diploma!   

Speciaal voor het Martini Ziekenhuis hebben we een interne post-HBO georganiseerd, een heel leuk samenwerkingsproject met als resultaat na een inspannend jaar: 8 geslaagden die nu ook het enige echte  post-HBO CT diploma hebben , van harte gefeliciteerd!


31-10-2019: Alle 4 Verdiepingsdagen November gaan door!

Inmiddels zijn er nu al genoeg inschrijvingen voor alle verdiepingsdagen, dus nu inschrijven = zeker deelnemen!

Maximum deelnemers is 20.

3-9-2019: Post-HBO CT op beide lokaties van start

Inschrijven voor de post-HBO CT voor dit jaar (2019-2020) kan helaas niet meer, We zijn met 1 volle klas en 1 bijna volle begonnen. Opgeven/reserveren voor 2020-2021 kan wel.

2-7-2019: Nieuwe data verdiepingsdagen najaar 2019 bekend

Afgelopen voorjaar hebben we voor het eerst onze interactieve Verdiepingsdagen (voorheen Masterclass) georganiseerd, wegens groot succes gaan we in het najaar weer een rondje doen. Deze keer tevens 2 nieuwe onderwerpen: Stralingshygiene en Trauma


7-6-2019: Ook alle deelnemers van Post-HBO CT lokatie Midden hebben hun diploma!   

Loon naar werken voor deze 19 toppers die in Doorn de Post-HBO CT behaald hebben, heel hartelijk gefeliciteerd!

 

 

 

28-5-2019: Alle deelnemers van Post-HBO CT lokatie Noordoost zijn geslaagd!   

Na een inspannend jaar (en voor ons voor het eerst in Assen) de kroon op ieders werk: het welverdiende diploma Post-HBO CT. Van harte gefeliciteerd allemaal!


29-4-2019: Post-HBO midden bijna VOL. Post-HBO Noordoost gaat ook zeker van start.   

Inmiddels zitten we al bijna aan het maximum van 20 deelnemers voor lokatie Doorn, voor de lokatie Assen zijn genoeg inschrijvingen om ook daar te starten, daar zijn nog wat meer plaatsen beschikbaar. Het gaat op volgorde van inschrijving en vol is echt vol.

7-2-2019: Verdiepingsdag Thorax en Cardiac gaan zeker door   

Er zijn nu al genoeg inschrijvingen om de Verdiepingsdag Thorax en Cardiac zeker door te laten gaan. Inschrijven kan nog steeds. We houden de website up-to-date voor de tussenstanden.

17-1-2019: data Verdiepingsdagen bekend   

We hebben weer  data geprikt in maart/april 2019 voor 4 verdiepingsdagen (voorheen: masterclass) , inschrijven kan direct  onder vermelding van wélke dag je wilt volgen.

16-1-2019: inschrijven post-HBO weer mogelijk   

Inschrijven voor de post-HBO CT 2019 kan al weer, in eerste instantie gaan we van start in Doorn (bij minimaal 6 inschrijvingen, lukt vast, want dit jaar waren het er 39), vaste lokatie Zonheuvel. Bij voldoende aanmeldingen (meer dan 18) starten we weer een 2e klas op in Assen. Je kunt je voorkeur voor de lokatie aangeven op het inschrijfformulier, maar tot 18 inschrijvingen starten we 1 lokatie op.

 

13-7-2018: Beide post-HBO's 2018-2019 zijn VOL  

Inschrijven voor de post-HBO CT 2018 is voor beide lokaties niet meer mogelijk, we zitten echt helemaal vol. In september 2019 gaan we uiteraard weer van start, daarvoor kan al wel ingeschreven worden.


8-7-2018: Masterclasses november 2018 

In november 2018 gaan we weer een ronde Masterclasses doen, inschrijven kan vanaf nu. Kosten €210,-, daar krijg je een interactieve, leerzame dag voor, inclusief lesmateriaal, goeie lunch en altijd docenten die volop in de praktijk staan. Uiteraard geaccrediteerd, dus certificaat is inclusief.  Een Masterclass duurt 1 dag.

 

31-5-2018: Nederland heeft er weer 20 gediplomeerde post-HBO-ers CT er bij !

 

 

10-4-2018: Post-HBO CT Regio Midden (Doorn) zit VOL! voor Noordoost al 15 inschrijvingen!

In voorgaande jaren hadden we altijd al mooie groepen van rond de 15 personen, dit jaar zijn we zelfs met 21 begonnen en op basis van de vele inschrijvingen hebben we vorige week besloten om met 2 parallelle post-HBO's in Nederland van start te gaan komende september. Nou dat hebben we geweten, inmiddels zitten we op al 34 inschrijvingen. De lokatie in Doorn zit VOL, voor de lokatie in Assen hebben we nog 2 stoeltjes vrij.

3-4-2018: We gaan september 2018 met 2 klassen Post-HBO CT van start!

Er zijn op dit moment al zóveel inschrijvingen voor de post-HBO CT dat we hebben besloten om met 2 lichtingen van start te gaan in september aanstaande. Elk jaar zijn er weer meer mensen die onze opleidings-kwaliteit kennen, die weten dat contactonderwijs, intercollegiaal overleg, ervaringen delen, brainstormen, direct feedback, de fijnste manier is om kennis en diepgang te vergaren. Vanuit de instantie die onze post-HBO erkent (CPION) komt de plicht van 100 contacturen, maar die vullen we met veel plezier. Dus onze opleiding is niet, zoals bij andere aanbieders, alleen maar post-HBO-niveau, maar echt volwaardig en erkend post-HBO. Ook geen halve e-learning-opleiding, gewoon met vak-lui onder elkaar, beter worden in ons werk. Duur? Misschien duurder dan anderen, maar daar krijg je ook ontzettend veel nuttige informatie voor terug van mensen uit de praktijk, CT-ers, radioloog, CT-er uit gespecialiseerd kinderziekenhuis, collega's. Up-to-date kennis, want welke opleider heeft bijvoorbeeld Dual Energy van alle leveranciers nu al in zijn programma? Precies...

20-3-2018: 3 van de 4 Masterclasses gaan al door!

Voor de masterclass "Hoofd & KNO"" van 12 april zijn nu ook genoeg inschrijvingen om van start te gaan. Masterclass Thorax zit bijna vol, nog maar een paar plekjes vrij. Schrijf je in, zo'n dag kost 210€, daar krijg je een hele leuke, interactieve en leerzame dag voor, geaccrediteerd en mét een goeie lunch!

30-1-2018: Post-HBO CT 2018-2019 gaat zeker van start

Vanaf het moment dat wij 6 inschrijvingen binnen hebben geven we groen licht voor doorgang van de post-HBO CT en dat is nu al het geval. Dus mocht je er in september ook bij willen zijn dan weet je dat als je je inschrijft je zeker van start kunt.

27-12-2017: Nieuwe ronde Masterclasses gepland

Ook in 2018 gaan we er weer een leerzaam jaar van maken, misschien wel samen met jou? In het voorjaar (maart/april) van 2018 gaan we weer masterclasses organiseren, geheel verzorgde, 1-daagse cursussen, voor de MBB'er die wat meer diepgang en achtergrond voor CT-onderwerpen zoekt. Meer info en inschrijven kan hier. Vorige deelnemers waardeerden met name de interactie en het niveau.

6-9-2017: Masterclass Thorax 6 november 2017 gaat zeker door

Voor de masterclass thorax zijn inmiddels 6 inschrijvingen, dus deze gaat zeker door, voor de andere masterclasses zijn al wel inschrijvingen, maar nog net niet genoeg.

30-6-2017: Post-HBO 2017-2018 zit VOL

Zo, dat ging ineens snel! De Post-HBO CT die in september a.s. start, zit vol, inschrijven is in principe niet meer mogelijk. Volgend jaar gaan we zeker weer van start, dus inschrijven mag altijd, maar kan niet meer voor seizoen 2017-2018.

8-6-2017: Al 18 inschrijvingen voor de Post-HBO 2017-2018.

Nog een paar plekjes vrij. Voor de twijfelaars (en omdat we best veel vragen krijgen of we kunnen uitleggen waarom we duurder zijn dan sommige andere aanbieders):


1-6-2017: Weer 18 mensen met een Post-HBO CT diploma, trots op deze groep!

30-05-2017: Nieuwe ronde Masterclasses gepland

Er staan in oktober/november weer 4 masterclasses gepland, kosten 200€ per dag, inclusief lunch en cursusmateriaal. Doorgang van 6 inschrijvingen.

10-05-2017: Masterclasses Hersenen gecancelled

Van de 4 Masterclasses van mei gaan er 2 gegarandeerd van start.

27-04-2017: Masterclasses Colon & darmen en Cardiac gaan door, Masterclass Thorax gecancelled

Van de 4 Masterclasses van mei gaan er 2 gegarandeerd van start, 1 (hersenen+KNO) is nog onzeker. Inschrijven kan voor deze 2 dagen nog steeds hier (aan de rechterkant).

25-03-2017: Ook Masterclass Colon & darmen gaat door

Van de 4 Masterclasses van mei gaan er 2 gegarandeerd van start door voldoende inschrijvingen. Naast Cardiac is dat ook Colon & darmen. Inschrijven kan voor alle vier nog steeds hier (aan de rechterkant).

24-03-2017: Post-HBO 2017-2018 gaat zeker door 

Vanaf minimaal 6 inschrijvingen kan deze opleiding van start gaan. Dat moment is nu al bereikt, zo vroeg hebben we nog nooit groen licht kunnen geven. Erg leuk dat men zoveel vertrouwen in onze Post-HBO heeft!

19-01-2017: Nieuwe ronde Masterclasses Mei 2017 

We hebben weer 4 nieuwe data geprikt in mei 2017 voor onze verschillende Masterclasses, inschrijven kan vanaf nu hier (aan de rechterkant). De Masterclass Cardiac gaat zeker van start, want daar zijn nu al voldoende aanmeldingen voor.

29-11-2016: Lesrooster post-HBO CT 2017-2018 bekend 

Op 7 september gaan we weer starten met de post-HBO CT (bij voldoende inschrijvingen) , het voorlopig lesrooster is beschikbaar, data onder voorbehoud.

19-09-2016: Extra Masterclass Cardiac 16 januari 2017, gaat zeker van start! 

In verband met de ruime belangstelling voor de masterclass Cardiac (10 oktober zat helemaal vol) meteen een nieuwe datum geprikt: maandag 16 januari 2017. Inschrijven kan vanaf nu via de website. Er zijn nog enkele plaatsen, maximaal 20 deelnemers.

23-09-2016: Masterclass Thorax 7 November gaat zeker van start

Het minimaal aantal deelnemers is inmiddels bereikt, er zijn nog een paar plaatsen voor deze masterclass.


14-09-2016: Masterclass Hoofd & KNO 31 oktober gaat zeker van start

Het minimaal aantal deelnemers is inmiddels bereikt, er zijn nog wel plaatsen voor deze masterclass.

05-09-2016: Masterclass Cardiac 10 oktober zit VOL!

We zijn bezig met het plannen van een nieuwe datum, begin 2017. Voor de overige masterclasses van 2016 zijn nog wel plaatsen.

04-08-2016: Post-HBO 2016-2017 zit VOL!

Je kunt je voor dít seizoen helaas niet meer inschrijven, volgend jaar september gaan we weer opnieuw van start, je kunt altijd informatie opvragen.

04-08-2016: de kwaliteitscriteria 2015-2020 staan online

Eens in de 5 jaar stelt het Kwaliteitsregister Paramedici de eisen op om geregistreerd te worden/blijven. Ook de komende 5 jaar dienen er weer 40 geaccrediteerde punten, waarvan 10 voor stralingsveiligheid behaald te worden. Dat kan prima bij ons, zie ons schema met geaccrediteerde punten.

26-04-2016: Alle 16 deelnemers geslaagd voor Post-HBO 2015-2016!

Van harte gefeliciteerd!

21-04-2016: Post-HBO 2016-2017 gaat zeker van start

Ook voor de Post-HBO hebben we nú al genoeg inschrijvingen om komende september weer van start te gaan, er zijn nog wel plaatsen. Het lesrooster is ook bekend, de start is op 1 september, lesdagen zijn altijd donderdagen.

02-04-2016: Masterclass Cardiac oktober 2016 gaat zeker door

Er zijn inmiddels voldoende inschrijvingen om de Masterclass Cardiac van 10 oktober 2016 gegarandeerd door te laten gaan. Er zijn nog plaatsen, dus je kunt je nog inschrijven

14-03-2016: Stralingsveiligheid geaccrediteerd

De nieuwe module "Stralingsveiligheid voor MBB'ers" is zoals we verwachtten geaccrediteerd met 5 punten voor stralingsveiligheid t.b.v. het Kwaliteitsregister. 

22-02-2016: Masterclass data najaar 2016

Er zijn nieuwe data voor de diverse Masterclasses voor najaar 2016 gepland, inschrijven kan vanaf nu.

14-12-2015: Masterclass data 2016

Er zijn nieuwe data voor de diverse Masterclasses gepland

09-12-2015: Nieuwe module ACT-vaten

We hebben een nieuwe Advanced module over CT-angio's in de breedste zin: van CTA carotiden, Cirkel van Willis, CTA-abdomen tot CTA-Bekken-benen. Contrastgebruik, flow, timing en techniek komen uitgebreid aan bod. We hebben deze module nu een aantal keer gegeven en zowel gebruikers als wij zijn er erg tevreden over.

05-12-2015: Incompany "Stralingsveiligheid voor MBB'ers" van start.

Vanaf 2016 gaan we van start met de incompany-cursus "Stralingsveiligheid voor MBB'ers", deze cursus is momenteel in de afrondingsfase. De module wordt ontwikkeld door Lilian Jansen, zij zal de meeste trainingen dan ook gaan geven. Uiteraard alles volgens de kwaliteit die je van CT2U gewend bent: vakdocent van de werkvloer, goed verzorgd lesmateriaal, praktijkgerichte scholing. Accreditatie zal zijn 5 punten Stralingsveiligheid voor het Kwaliteitsregister Paramedici. 

08-09-2015: de Masterclass Cardiac 21 september gaat door!

Er zijn inmiddels voldoende inschrijvingen om de Masterclass Cardiac op 21 september 2015 van start te kunnen laten gaan. Er zijn nog enkele vrije plaatsen, je kunt je direct opgeven met ons online inschrijfformulier.

03-09-2015: Post-HBO CT zit VOL en is begonnen!

Voor dit jaar kunt u zich helaas niet meer opgeven, volgend jaar gaan we bij voldoende aanmeldingen uiteraard weer van start.

23-06-2015: CAO en scholing

Wist je dat je als werknemer volgens CAO vanaf 1 januari 2015 recht hebt op een meerjarig scholingsplan en een jaarlijks scholingsbudget van 3% van je bruto jaarloon? Voor de volledige tekst verwijzen we je graag naar de CAO Ziekenhuizen 2014-2016.

18-05-2015: punten stralingsveiligheid 2015-2020 verplicht voor Kwaliteitsregister

Volgens dit bericht van de NVMBR van 12 mei 2015 zal er tussen 2015-2020 voldaan moeten worden aan de eis van het Kwaliteitsregister om de minimale hoeveelheid van 10 specifieke punten stralingsveiligheid te behalen.

Uiteraard biedt CT2U cursussen waarmee dit goed te behalen is. Zo wordt bijvoorbeeld onze Post-HBO geaccrediteerd met 30 punten Stralingsveiligheid, hebben we een speciale Advanced-module "Stralingsveiligheid op CT" van 5 punten, de nieuwe cursus "Stralingsveiligheid voor MBB'ers" (ook 5 punten) en is sowieso elke andere module geaccrediteerd met 1 punt Stralingsveiligheid! 

29-04-2015: de afgeronde Post-HBO CT is geëvalueerd

De opleiding werd door de deelnemers beoordeeld met maar liefst een 8,7 en daar zijn we best trots op.

20-04-2015: al onze studenten Post-HBO CT 2014-2015 zijn geslaagd!

Alle deelnemers van harte gefeliciteerd!